Skip to main content

Una bona il·luminació és crucial perquè ens sentim a gust dins de casa nostra. Però moltes vegades, aquest aspecte es veu afectat en no comptar amb la possibilitat de rebre llum natural . Jugar adequadament amb els elements decoratius del teu habitatge et pot fer guanyar una bona quantitat de lluminositat extra. La llum natural és el bé més preuat a l’hora d’escollir un habitatge, sobretot a les ciutats. Un pis fosc pot ser un problema als mesos freds quan comptem amb menys hores de sol.

Tot seguit, t’explicarem com podràs aconseguir que el teu pis fosc es converteixi en un espai més lluminós.

1. No obstaculitzis el pas de la llum

Tingues en compte quins són punts d’entrada de la llum a casa i quin camí segueix, i intenta evitar mobles voluminós, portes, teles o objectes decoratiu que puguin estar impedint l’arribada de llum a altres punts .

La manera de col·locar els mobles té un paper molt important en la sensació d’amplitud i de lluminositat de l’habitatge. Si el saló és petit, podem optar per sofàs no gaire grans i senzills. Si fem servir mobles de grans dimensions farem que la sala es vegi massa carregada i crearem l’efecte contrari al desitjat. També podem acudir als mobles de doble funcionalitat , els quals a part d’estalviar-te espai, t’aportaran comoditat .

El mateix passa amb les cortines, evita-les un pis fosc, substitueix-les per materials més fins i lleugers, que permetin un pas més gran de la llum.

2. Utilitza colors clars

Per evitar un pis fosc, has d’optar per colors clars a la teva decoració. El color blanc reflecteix fins a un 80% de la llum que rep (especialment si és brillant, i no mati). Tant la pintura de mobles i superfícies com parets, fins als revestiments de cuines, han de ser blancs si vols que aquest efecte il·lumini tota casa teva. També pots utilitzar tons rosats o grisos clars , has de tenir en compte l’ús dels colors tant a les parets com als elements de cada habitació. Des dels llençols, els armaris, els escriptoris, els detalls decoratius , etc.

3. Utilitza tots els miralls que puguis

Un mirall engrandeix visualment l’espai de qualsevol zona , doblega la percepció espacial del teu passadís d’entrada i pot ajudar a il·luminar i destacar peces especials al teu saló. Pots posar miralls a les parets, a grans dimensions o cobrint la totalitat d’una superfície, no només n’hi ha prou que en pengis un a la teva habitació o bany, utilitza miralls de forma adequada i estratègica perquè passis d’un pis fosc a un totalment il·luminat. També pots optar per superfícies brillants o cromades per potenciar el reflex i que es dispersi cap a altres ambients.

4. Parets de vidre

Si un ambient no rep llum, però la contigua sí que ho fa, pensa en la possibilitat d’ instal·lar una paret de vidre entre elles . Això funciona especialment bé per a passadissos o cuines, fins i tot algunes parets de vidre funcionen com a paravents, plegant per permetre generar un espai obert. Si no vols demolir parets o iniciar una gran reforma, pots provar afegint portes amb vidre. Aquestes permeten que la llum s’estengui molt millor , creant estades més lluminoses.

5. Crea finestres

Un element decoratiu que pot sumar en pisos foscos és generar una falsa finestra . Aquest recurs funciona molt bé en banys o altres estances que són força tancades. Es tracta de fer servir un marc encastat amb il·luminació led i una imatge vinílica. Senzill i efectiu.

6. Llums i llums

Si després d’intentar tot el que hem comentat anteriorment consideres que el teu pis segueix sent fosc, pots optar per incloure llums i llums LED . Aquestes us ajudaran a il·luminar zones concretes i aïllades de la llum exterior. Al saló, per exemple, pots col·locar un llum de peu i aconseguir que il·lumini la zona i alhora aporti estil. D’altra banda, una bona opció per al bany són els llums encastats . Amb elles, podràs il·luminar discretament les zones que vulguis.

Abrir chat
1
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?